Zonde van je geld!

We hebben allemaal wel eens, dat je met de beste bedoeling een volledig verkeerd resultaat boekt. Ook op het gebied van zuinigdoen, kan je de plank helemaal misslaan. Deze week heb ik weer leergeld betaald. En omdat je van je fouten leert, zal het me niet nog een keer gebeuren.

Tijd is geld

Dit gezegde was wel heel letterlijk waar, helaas. Wij wandelen graag op het strand, heel onsportief gaan we daar met de auto heen.
We hebben de keuze uit twee parkeerterreinen, eentje voor kort parkeren en eentje waar je langer mag staan. Omdat ik het zonde vind om meer geld uit te geven dan nodig is, koos ik voor het tweede parkeerterrein.
Bij het eerste terrein staan parkeermeters, waar je vooraf geld ingooit. Om niet de hele tijd op je horloge te hoeven kijken, hoe laat je terug moet zijn, doen we daar royaal geld in. Een bekeuring is tenslotte duurder dan een parkeerkaartje. Bij het tweede parkeerterrein betaal je achteraf in een automaat. Hier dacht ik slim te zijn. Ha: geen royaal geld in de meter gooien, maar alleen de tijd die je nodig hebt betalen.

Het was handiger geweest om in dit geval vooraf te kijken wat de kosten zijn….Tot een uur parkeren kost een euro, tot drie uur parkeren kost drie euro! Bij de automaat bleek dat we een uur en vier minuten weg waren geweest, dus die vier minuten kostten ons twee euro extra.

In het naseizoen staan er geen parkeermeters, dus dan parkeren we gratis bij het eerste parkeerterrein.

Als we meer willen besparen, is de fiets natuurlijk de beste oplossing…

Boodschappen voor weinig geld?

Dit voorbeeld hoorde ik deze week van iemand, die nog maar net begint met zuinigdoen.
Deze dame was gewend, om gewoon altijd in dezelfde winkel haar boodschappen te doen.
Ze lette nooit zo op de prijzen, maar omdat er tegenwoordig zoveel gepraat wordt over de crisis en bezuinigingen, begon ze toch ook maar eens op te letten waarop bezuinigd kon worden.

Omdat er toch wel vaak gezegd werd, dat de Aldi en Lidl zulke goedkope artikelen verkopen, ging ze daar eens heen. Bij de kassa, viel het af te rekenen bedrag eigenlijk tegen.
Met de kassabon in de hand, vergeleek ze later de prijzen met die in haar eigen supermarkt. Toen bleek, dat ze daar goedkoper uit zou zijn geweest.
Zonde van het geld, als ze het andersom had gedaan (haar gewone kassabon mee naar een andere winkel) zou ze zien wat er wél goedkoper is, en wat niet.

Geen enkele winkel is in alles goedkoper, daarom is het handig om in je hoofd (of op een bonnetje) te hebben , wat je normaal uitgeeft.

Geld terug

Een laatste valkuil, waar iemand deze week in was getrapt, is deze: Een artikel, waarop staat dat je na aankoop het bedrag op de bank teruggestort krijgt, met een onduidelijke informatie.
Er moest aan de achterkant van het etiket staan, wat je daarvoor moest doen. Helaas in veel te kleine lettertjes, stond een datum die al verlopen was. Daarom kon er geen geld meer teruggestort worden.

Soms worden deze producten voor een veel lagere prijs verkocht, dan kan je al vermoeden dat de “geld terug aktie” voorbij is. Anders is het dus raadzaam, om even de kleine lettertjes te lezen.

En jij?

Heb je ook weleens zoiets meegemaakt, waar je geen tweede keer in zal trappen? laat dan hieronder je reactie achter, wie weet voorkom je hierdoor extra onkosten voor een ander.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *