Zomer in Nederland

Wat kan het toch raar lopen in de zomer. Nadat we eerst voor ons gevoel alleen maar regen hadden in ons kikkerlandje,vallen nu alle hitterecords aan diggelen. Nog niet zo lang geleden hoorden we in het nieuws dat er nog nooit zoveel mensen op het laatste moment een ticket geboekt hadden naar de zon als dit jaar.

Dit kwam omdat we zo’n behoefte hadden aan zon en warmte. Dat was logisch, want er was crisis (??) en dan heb je meer behoefte aan een onbezorgde zonvakantie. Als je terugkomt heb je volgens mij nog steeds crisis en daarbij de extra kosten van je niet geplande vakantie.

Oudere mensen vertelden hoe je vroeger ( toen alles beter was) nog echte zomers had en echte winters. De paniek om de dikke laag sneeuw van de afgelopen twee winters was allang weer weggezakt.

Zomerse prijzen

Nu hebben we een on-nederlandse hitte. Gratis en voor niks over komen waaien uit Afrika. De stranden zijn onbereikbaar vanwege grote files. De horeca hoor je niet klagen, want de terrasjes zitten overvol.

Alle onverkoopbare zomerkleding vliegt over de toonbank en in de krant stond te lezen dat er massaal gebarbecued wordt. De schappen met ijs in de supermarkt zijn bijna leeg, terwijl ijs een paar weken geleden nog 1+1 gratis werd aangeboden.

Als je het zo bekijkt is het weer altijd goed voor de economie. Is het te koud of te nat, dan compenseren we het omdat we toch wat leuks willen doen. Is het heet, moeten we er van genieten en nemen we het er nog even van. Duurt de hitte te lang, dan gaan we klagen dat het niet Nederlands is, zo heet! Koop toch maar een airco of een nieuwe koelbox.

Straks is de zomer voorbij, en in de herfst beginnen de plannen voor de volgende zomervakantie, die het liefst in de winter wordt geboekt. Laten we ons nog beïnvloeden door het weer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *