Water drinken is gezond

Omdat we (vooral als het jaar net begonnen is) steeds meer bezig zijn met gezonde manieren om af te vallen, kom ik hier met de allergoedkoopste methode. We proberen tenslotte ook geld te besparen.

 

Dieet

Het is bij ieder dieet bekend, dat je veel water moet drinken. Dat is, omdat je de overtollige afvalstoffen weer moet afvoeren.

Een aantal jaar geleden was ik op de Veluwe bij een ouderwetse drogisterij, waar nog liever de natuurlijke middelen aanbevolen werden dan een commercieel product te verkopen. Daar lag op de toonbank een pakket met afslankmiddelen…oei, gevoelig onderwerp. Ik vroeg of dat middel echt werkte aan de verkoper.

 

Water drinken

Hij haalde de handleiding uit de doos en vertelde me dat je naast de druppeltjes ook veel moest bewegen en minstens twee liter water drinken. En met een veelbetekenende knipoog voegde hij er aan toe dat ik dus zonder die druppeltjes ook kon afvallen, als ik flink zou bewegen en veel water zou drinken. Dat vraagt trouwens meer discipline dan iedere dag braaf een handleiding volgen.

 

De valkuil

En volgens mijn bescheiden mening is dat ook de reden dat de meeste diĆ«ten werken, zolang je je aan de vaste richtlijnen houdt. Maar zogauw je zelf mag bepalen wat je neemt…. Dan val je toch gauw in oude gewoontes. Daarom is het belangrijk om in ieder geval wel te proberen die twee liter water te drinken. Het schijnt trouwens beter te zijn om dat verdeeld over de dag te doen en niet achter elkaar een liter op te drinken.

 

Bronwater?

De flesjes bronwater in de supermarkt zijn er in allerlei maten en merken. Het schijnt zo te zijn dat de kwaliteit van ons drinkwater zo goed is, dat je helemaal geen bronwater hoeft te kopen. Bovendien is er bij kraanwater dagelijks kwaliteitscontrole, iets dat in de fabriek op z’n gunstigst wekelijks gebeurt. Als je water meeneemt, kan je natuurlijk een keer een pakketje kleine flesjes kopen, en later de lege flesjes navullen met gewoon water.

Ik las ook ergens dat er mensen wat citroendruppels in hun drinkwater doen. Sommigen beweren dat dat helpt met afvallen, anderen doen het voor de smaak. Als iemand een goedkoop idee heeft om het afvallen makkelijk te maken, laat het dan weten via een reactie hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *