Wat doe je met een lege wc-rol?

Na het beroemde laatste vel, kun je nog een heleboel dingen doen met een lege wc-rol. Wie kent niet de situatie, dat je op de wc komt en moet zoeken naar een nieuwe wc-rol, omdat de houder een bijna leeg rolletje heeft.
Er hangt bij veel mensen op de wc een tegeltje met de tekst:

DENK NIET BIJ HET LAATSTE VEL, WIE NA MIJ KOMT DIE REDT ZICH WEL.

De reden spreekt voor zich! Maar vanaf nu is dat geen probleem meer, want we kunnen de lege wc-rol prima gebruiken.

De wc-rol voor beter overzicht

  • Heb je weleens resten inpakpapier, of een halve rol behang? Dan weet je dat die een rommel geven, want ze rollen half af. Als je een wc-rol in de lengte doorknipt, het iets open vouwt, kan de resten ertussen klemmen (of erin schuiven).
  • Losse elastiekjes kun je om een wc-rol doen, dat geldt ook voor haar-elastiekjes. Zo houd je overzicht in je laatjes. Je kan de rol natuurlijk ook in twee stukken knippen, als dat beter past.
  • Een aantal elektriciteitssnoeren die over de grond liggen, gaan soms hun eigen weg (vooral als er een kat door loopt). Een opengeknipte wc-rol houdt ze bij elkaar.
    Een paar wc-rollen, die je in drie stukken geknipt hebt., kun je gebruiken om losse snoertjes en opladers in te doen. Zo vind je ze makkelijker terug

De wc-rol voor de lol

Als je in je vrije tijd graag knutselt, is dit een goedkoop materiaal. Ik heb hier een paar ideetjes, maar als je er meer weet kun je ze altijd opsturen

  • Op een bierviltje twee of drie delen van de wc-rol plakken in verschillende hoogtes afgeknipt, en je hebt een pennenbakje. Wel even leuk beschilderen of beplakken.
  • Een versierde wc-rol in de lengte doorknippen, en met een punaise op een memo-bord vastprikken, en je kunt er je post in klemmen.
  • Knip de rol in rondjes van ongeveer een centimeter dikte. Knijp ze een beetje samen, zodat ze ovaal worden. Als je die vastplakt op een stevig vel papier, kun je er mooie bloemen mee vormen. Daarna met een verfspuit of blaaspen kleuren, en je hebt een leuke wandversiering.

De wc-rol in de tuin

  • Om een plantje te beschermen, en te zorgen dat het recht omhoog groeit zet je een rolletje over het plantje. Gaat dat lastig, dan knip je het rolletje in de lengte open en vouw je het er omheen.
  • Als kleine kweekbakjes, als je zaaigoed moet verspenen. Knip de rol in vier stukken, en zet ze in een grotere bak. Doe zand in de rolletjes, en zet het miniplantje erin. Als het de tuin in kan, mag het karton mee de grond in. Dat vergaat wel, of het valt uit elkaar en je beschadigt de worteltjes niet.

Heb je nog meer bruikbare tips? Stuur ze dan op.

En anders?

Als je helemaal geen zin hebt om nog iets met een wc-rol te doen, gooi hem dan bij het oud papier. Veel mensen doen alleen oude kranten bij het oud papier, maar ook eierdozen en wc-rollen horen daarbij.

 

 

 

 

 

1 thought on “Wat doe je met een lege wc-rol?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *