TV en internet vergelijken

Voor veel diensten wil je altijd een goede prijs betalen. Je maakt er veel gebruik van, maar je wilt de maandlasten hiervoor ook zo laag mogelijk hebben. Denk daarbij aan internet thuis en tv. Je kunt deze pakketten afzonderlijk van elkaar aanschaffen bij providers, maar ook in een dienst afsluiten. Vaak bieden providers hier extra combikortingen erbij aan. Je moet jezelf hier echter wel bewust van zijn en weten hoe je met deze deal te maken kunt krijgen. Tv en internet vergelijken is dan vaak een goede oplossing. Een vergelijking kan jou de beste maandlasten geven, waarbij er veel extra’s gegeven kunnen worden. Met onderstaande informatie weet je precies waar je op moet gaan letten.

Veel voordelen met tv en internet vergelijken

Tv en internet vergelijken kan op veel verschillende manieren. Zo kun je op de websites van de providers kijken, waardoor je veel tijd kwijt gaat zijn. Het beste is om deze vergelijking te maken door middel van een vergelijker. Hierop staan alle prijzen overzichtelijk bij elkaar en worden vaak acties getoond die niet op de websites van de aanbieders te vinden zijn. Dit geeft jou gelijk een aantal voordelen:

  • De beste prijs voor jouw diensten
  • Altijd combineren op basis van jouw wensen
  • Het gehele pakket zelf samen te stellen
  • Alle diensten onder een dak
  • Slechts een contactpersoon in het geval van storingen
  • Een factuur per maand voor meer overzicht

De snelheid van het internet kiezen

Voordat je overstapt naar een nieuwe provider is het echter van belang dat je alle mogelijkheden naast elkaar zet. Zo moet je eerst voor jezelf bepalen waar je naar op zoek bent. Je kunt bijvoorbeeld alleen internet thuis nemen, waarbij je uit verschillende snelheden kunt gaan kiezen. Hiervoor kijk je naar het aantal apparaten dat aangesloten worden op het netwerk. Als je maar een of twee apparaten tegelijkertijd aansluit en hier niets vreemds mee doet, dan kun je met 50 Mbit per seconde vaak al voldoende hebben. Bij meer apparaten, waarmee je niet alleen een webpagina opent of sociale media bijhoudt, moet je al snel gaan kijken naar 100 Mbit per seconde. Voor de grootste internetgebruikers is er ook nog een snelheid van 200 Mbit per seconde. Dit wordt vaak aangeleverd met glasvezel en is nog niet overal beschikbaar.

De basispakketten met elkaar vergelijken

Bij tv en internet vergelijken moet je als eerste nagaan welke snelheid mogelijk is op jouw woonadres. Daarom wordt er een postcodecheck uitgevoerd. Daarna zie je uitsluitend de providers die jou de juiste snelheid kunnen leveren en kun je hier jouw eerste keuze mee maken. Echter is het dan nog goed om te kijken naar een tv-abonnement. De providers bieden allemaal andere zenderpakketten aan. Het basispakket kan hierdoor al aanzienlijk verschillen. Zo biedt een bepaalde aanbieder maar 35 zenders, terwijl een ander 65 zenders aanbiedt. De prijzen kunnen hierdoor ook anders worden. Ook zijn er nog een aantal andere verschillen te vinden.

De extra’s bij een alles-in-1 pakket

Onderstaande tabel geeft de verschillen aan die je met tv en internet vergelijken tegen kunt komen.

Extra zenderpakkettenJe kunt bij iedere provider het basispakket uitbreiden door extra zenderpakketten te nemen. Hierin zitten onder andere sportzenders, filmzenders en kids zenders. Deze komen allemaal met andere prijzen, waardoor je moet bekijken of deze wel bij je passen.
Tv-ontvangersAls je meerdere tv’s aan wilt sluiten op het abonnement kun je ook extra ontvangers aanschaffen. Het aantal dat mogelijk is hangt af van de provider. Ook kunnen hier vaak niet de extra zenderpakketten mee bekeken worden.
Extra’s om de ontvanger uit te breidenJe kunt niet alleen zenderpakketten aanschaffen, maar ook pakketten om zenders op te nemen, terug te kijken en uitzending gemist bekijken. Ook hier betaal je een bepaald bedrag per maand extra voor.

Profiteren van kortingsacties

Door alles mee te nemen in tv en internet vergelijken kun je ervoor zorgen dat je niets meer mist. Tevens bieden veel providers extra kortingen wanneer je meerdere diensten aanschaft. Zo kun je internet thuis en tv niet alleen samen aanschaffen, maar ook in combinatie met een smartphoneabonnement of vaste telefonie. Hoe meer diensten je neemt, hoe meer korting je krijgt. Daarnaast zijn er bepaalde zenderpakketten gratis te verkrijgen bij een alles-in-1 pakket, zodat je van alle gemakken bent voorzien. Je moet daarom altijd goed bekijken wat de providers jou te bieden hebben voordat je over gaat op het aansluiten van een abonnement. Hierdoor wordt het voor jou alleen maar beter en kun je altijd de juiste diensten aanschaffen.

Ga de mogelijkheden vergelijken

Na het lezen van bovenstaande informatie zelf beginnen met tv en internet vergelijken? Wacht dan niet te lang en zorg ervoor dat je de prijzen overzichtelijk bij elkaar hebt. Door hier jouw tijd voor te nemen kun je ervoor zorgen dat je nooit te veel gaat betalen en daarbij altijd voorzien bent van de beste diensten. Echter moet je ook niet te lang wachten, want voordat je het weet is een bepaalde kortingsactie weer verlopen en moet je opnieuw een vergelijking gaan maken. De prijzen vergelijken biedt jou in ieder geval de mogelijkheid om te zien wat mogelijk is, zodat je aan het einde van het contract direct over kunt stappen en alles voor jou geregeld wordt door middel van de overstapservice van de providers.