Sim only vergelijken

Een nieuw smartphoneabonnement moet altijd aan jouw wensen voldoen. Hierdoor moet je op veel verschillende zaken letten, zodat je geen verkeerd abonnement hebt en aan het einde van de maand extra kosten gaat krijgen. Een sim only vergelijken kan daarom een goede oplossing zijn. Door te vergelijken zorg je dat je altijd het beste abonnement voor de laagste prijs kunt krijgen en je nooit meer met extra kosten komt te zitten. Je moet dan wel weten waar je op moet gaan letten. Met onderstaande informatie word je door het gehele proces geleid, zodat je direct een abonnement aan kunt schaffen.

De beste provider vinden met sim only vergelijken

Een sim only vergelijken kun je in eerste instantie per provider gaan doen. Hiervoor moet je veel verschillende webpagina’s openen en de informatie kopiëren, waardoor je veel tijd kwijt gaat zijn. Ook ga je hierdoor veel goede deals mislopen, doordat je lang niet alle providers met elkaar vergelijkt. Het beste is om een vergelijker te gebruiken. Met een vergelijker heb je alle prijzen overzichtelijk bij elkaar. Je hebt dan wel verschillende zaken waar je op moet letten voordat je aan de slag gaat met het maken van de vergelijking, zodat je voorkomt dat je bij de verkeerde provider terecht komt.

Altijd een aantal zaken bepalen

Zo moet je als eerste onderstaande zaken bepalen bij een sim only vergelijken:

  • De data en belminuten bepalen
  • De contractperiode
  • De provider

Als eerste ga je aan de slag met de hoeveelheid data en belminuten. Deze moet je aanpassen aan het verbruik dat je op dit moment hebt bij jouw provider. Je moet hier nooit onder gaan zitten, omdat je dan iedere maand met extra kosten komt te zitten. Je moet daarom goed kijken welke bundels er bij jouw verbruik aansluiten. Verbruik je bijvoorbeeld 4600 MB per maand, moet je ervoor zorgen dat je een bundel hebt van minimaal 5GB. Daarnaast is het aantal belminuten vaak 200 of onbeperkt. Als je meer dan 200 belminuten per maand verbruikt, dan is een onbeperkte bundel wellicht een betere oplossing.

De contractduur bepaalt veel

Daarna ga je over naar de contractperiode. Niet alle providers bieden hetzelfde contract aan, waardoor je bij een sim only vergelijken de keuzes kunt beperken. Zo zijn er bepaalde providers die uitsluitend een eenjarig of tweejarig contract aanbieden. Je zit voor deze periode vast aan de provider en kunt alleen overstappen wanneer het contract afloopt. Echter zijn er ook providers die een maandelijks opzegbaar abonnement aanbieden. Zo kun je iedere maand bekijken wat de beste deal is en weer overstappen. Het enige waar je dan rekening mee moet houden is het opzegtermijn van de provider. Deze is vaak 30 dagen. Je moet dus wel het abonnement op het juiste moment in laten gaan.

De kenmerken van de contractduren

Met onderstaande tabel wordt aangetoond wat de verschillen zijn tussen de contractduren, zodat je je hier bewust van bent.

Maandelijks opzegbaar1 jaar2 jaar
Per maand op te zeggenContract loopt een jaarContract voor twee jaar
De duurste oplossingVier maanden voor het einde verlengbaarZelfde regels omtrent opzeggen en verlengen als een eenjarig contract
Alle bundels zelf samen te stellenTwee maanden voor het einde overstapmogelijkhedenAlle bundels zelf samen te stellen
Keuze uit meerdere providersGoedkoper dan een maandelijks opzegbaar contractBij vrijwel alle providers beschikbaar
Alleen sim only mogelijkhedenOok aan te schaffen in combinatie met toestelDe goedkoopste oplossing

Alle bundels zelf samen te stellenOok in combinatie met een toestel mogelijk

Bij vrijwel alle providers beschikbaar

De providers bepalen waar je mee gaat vergelijken

Wanneer je een sim only vergelijken gaat, krijg je direct een lange lijst aan providers te zien die de gewenste abonnementen aanbieden. Het is dan aan jou om te bekijken welke provider het beste bij jou past. Soms heb je al een idee van een bepaalde aanbieder, waardoor deze hoger op de lijst kan komen of juist direct afvalt. Daarnaast zijn er verschillende providers die gebruik maken van het netwerk van een van de grote aanbieders. Deze zijn over het algemeen een stuk goedkoper, waardoor je jezelf veel geld kan besparen. Alle providers bieden vaak een bepaalde korting voor de overstap, waardoor je jouw maandlasten nog verder kunt laten dalen. Laat je echter niet alleen leiden door deze kortingsacties, want het kan vaak alsnog duurder zijn dan bij andere aanbieders.

Raadpleeg de Fair Use Policy

Let er bij het sim only vergelijken op dat je niet altijd onbeperkt data en bellen hebt. Ondanks dat het aangegeven staat, kun je het beste de Fair Use Policy raadplegen. Hier staat namelijk in hoe hoog het limiet per dag of per maand is. Als je je hier niet aan houdt, kan dit grote gevolgen hebben. In eerste instantie wordt jouw internet drastisch verlaagd. Daarna kan een blokkade plaatsvinden tot het einde van de maand en in het ergste geval wordt jouw abonnement volledig geblokkeerd. De providers brengen hier vaak hoge kosten voor in rekening, waardoor je dit het liefste wilt voorkomen. Je wilt de onnodige kosten te allen tijde kunnen voorkomen, zodat je gebruik kunt blijven maken van jouw abonnement en niet in geldproblemen komt.

Ga voor de beste sim only

Nieuwsgierig geworden en wil je een sim only vergelijken voor jouw eigen smartphone? Vraag dan direct de prijzen op zodat je de kosten overzichtelijk bij elkaar hebt. Door de vergelijking te maken kun je ervoor zorgen dat je nooit meer te veel gaat betalen en bij de beste provider terecht komt. Zo kun je voorkomen dat je aan het einde van de maand hoge lasten hebt en alleen nog maar kunt profiteren van de voordelen die de provider met zich meebrengt. Wacht daarbij niet te lang, want als je een van de kortingsacties wilt claimen moet je vandaag nog overstappen. Voordat je het weet zijn deze kortingen weer verdwenen en heb je geen goede deal meer.