Isolatiespecialisten vergelijken

Jouw woning kan je al snel veel geld gaan kosten. De maandlasten lopen namelijk ook op door jouw energieverbruik. Echter kun je hogere kosten voorkomen, door jouw huis op de beste manier te isoleren. Een woning isoleren kun je het beste door een professional laten doen. Zo voorkom je dat er ergens problemen ontstaan en het je meer geld gaat kosten dan nodig is. Je kunt daarom isolatiespecialisten vergelijken. Door een vergelijking te maken voorkom je dat je veel geld kwijt bent voor jouw isolatie en heb je altijd waar voor jouw geld. Het enige wat jij nog hoeft te doen is onderstaande tips meenemen, zodat je niet in de valkuilen gaat trappen.

Isolatiespecialisten vergelijken voor een lagere energierekening

Een isolatiebedrijf moet je niet zomaar uitzoeken. Er gaat veel aan vooraf en een gedegen onderzoek is een vereiste. Isolatiespecialisten vergelijken kan er daarom voor zorgen dat je het beste bedrijf in kunt schakelen. Hiervoor moet je onder andere naar vakmanschap, ervaring en kennis gaan kijken. Ook is een betrouwbaar bedrijf van belang, omdat je het resultaat in eerste instantie niet zult gaan merken. Het is immers niet zichtbaar, maar alleen voelbaar en merkbaar aan de energierekening. Een nauwkeurige werkwijze is daarom van belang. Het vergelijken geeft jou daarom niet alleen de prijs, maar ook de ervaringen van anderen. Zo voorkom je dat je uiteindelijk een verkeerde keuze hebt gemaakt en jouw geld hebt uitgegeven aan een isolatie zonder resultaat.

Certificaten en keurmerken bekijken

Voor het isolatiespecialisten vergelijken moet je bekijken of een bedrijf het keurmerk VENIN bezit. Dit staat voor Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland. Daarnaast moet een bedrijf het KOMO-Procescertificaat hebben, welke de garantie op de werkwijze geeft. De isolatiematerialen moeten ook altijd aan dit certificaat voldoen, zodat er gecontroleerd kan worden of het bedrijf daadwerkelijk de juiste diensten uitvoert. Ga daarom bij de vergelijking ook na of een bedrijf al veel ervaring heeft. Al deze zaken samen zorgen voor de beste isolatie en het hoogste rendement. Je kunt hierdoor al snel merken of je wel naar de juiste bedrijven op zoek bent. Isolatiebedrijven sluiten zich immers ook aan om extra werk te verkrijgen en niet zozeer om de meest betrouwbare te zijn.

Verschillende vormen van isolatie

Isolatiespecialisten vergelijken kan als eerste door te bekijken hoe je deze isolatie uit wilt laten voeren. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden:

  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Muren impregneren
  • Vloerisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt het isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gespoten. Dit zijn vaak kleine bolletjes, waardoor de warmte beter vastgehouden wordt en de kou uit huis gehouden kan blijven. Hierdoor hoef je minder te stoken, wat aanzienlijk veel kosten scheelt op jouw energierekening.

Meerdere soorten isolaties combineren

Ook dakisolatie kan een goede oplossing zijn. Hierbij wordt het isolatiemateriaal aan het dak aangebracht, waardoor de warmte niet meer kan ontsnappen. Het is dan wel van belang dat je ook andere maatregelen hebt getroffen. Voordat de warmte bij het dak is, kan het immers al via bepaalde kieren zijn ontsnapt. Denk daarbij ook aan het impregneren van de muren. Hierdoor kan de warme lucht minder goed ontsnappen en heb je veel meer profijt van jouw isolatie. De isolatiespecialisten vergelijken helpt jou daarom om een totaalpakket te verkrijgen. Je kunt alle onderdelen uit laten voeren door deze specialisten, waardoor je vaak een korting kunt krijgen op de totaalprijs. Het kan hierdoor al snel veel geld gaan schelen. Alleen een spouwmuurisolatie is namelijk al meer dan 2000 euro.

De voor- en nadelen van isolatie

Onderstaande tabel geeft jou alle voor- en nadelen van het isoleren geven. Deze kun je meenemen bij de isolatiespecialisten vergelijken, zodat je ook weet welke vragen je eventueel nog zou kunnen stellen aan de specialisten.

VoordelenNadelen
Je gaat veel warmteverlies tegenNiet bij alle huizen alle mogelijkheden van toepassingen
Je kunt schimmelplekken voorkomenBakstenen kunnen barsten bij vocht
Jouw energierekening gaat naar benedenDe cementresten kunnen de isolatie tegenwerken
Geen vochtplekken meer in huisHet kost over het algemeen veel geld

Bespaar op jouw energiekosten

Met isolatiespecialisten vergelijken kun je ervoor zorgen dat je alle voor- en nadelen met de specialisten zou kunnen bespreken. Je kunt bijvoorbeeld kijken hoe de specialisten dit opgelost hebben bij anderen. Echter is het altijd verstandig om jouw isolatie te gaan regelen, waardoor je jezelf veel geld kunt besparen op energie. Met slechts een kleine investering kun je het in een aantal jaar ruimschoots terugverdienen. Op jaarbasis bespaar je jezelf namelijk enkele honderden euro’s, doordat de verwarming niet meer vaak aan hoeft te staan in de winter. Deze isolatie helpt jou daarom te allen tijde aan een betere woning.

Ga voor het beste isolatiebedrijf

Nieuwsgierig geworden naar wat de specialisten voor jou kunnen betekenen? Vraag dan direct offertes aan en begin met het isolatiespecialisten vergelijken. De offertes zijn binnen enkele seconden aangevraagd, waarna je deze naast elkaar kunt leggen en kunt zien waar jij de beste prijs betaald voor de isolatie van jouw woning. Je kunt de bedrijven met elkaar vergelijken op basis van de werkzaamheden, de keurmerken en de totaalprijzen, zodat je altijd de juiste keuze maakt en er alleen maar van kunt profiteren. Wacht echter niet te lang, voordat je het weet is het weer winter en moet de verwarming weer vele malen hoger gezet worden om de juiste temperatuur te verkrijgen.