Boekhouder vergelijken

Van veel zaken hoef je geen verstand te hebben bij het runnen van een bedrijf. Zelfs als je er verstand van hebt, is het niet altijd eenvoudig om alles zelf bij te houden, doordat je er simpelweg geen tijd voor hebt. Het kan dan goed zijn om anderen in te schakelen. Zo ook voor jouw administratie. Deze administratie kan namelijk veel kostbare tijd in beslag nemen, welke je niet meer in het bedrijf kan stoppen. Een boekhouder inschakelen is dan de juiste keuze. Maar hoe vind je een boekhouder waar je niet te veel voor betaalt? Je kunt een boekhouder vergelijken om ervoor te zorgen dat je aan het einde van de maand geld overhoudt. Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies waar je op moet gaan letten.

Een boekhouder vergelijken om de druk te verlichten

Een boekhouder vergelijken zorgt ervoor dat alle administratie op de juiste manier geregeld wordt, zonder dat je hier veel geld aan kwijt bent. Een boekhouder kan namelijk veel van jouw zaken overnemen. Denk daarbij aan het verzorgen van de inkomstenbelasting of de volledige administratie. De werkzaamheden van deze persoon kan sterk verschillen. Zo kan een boekhouder:

  • Helpen bij de belastingaangifte
  • De inkomstenbelasting voor jou doen
  • De omzetbelasting invullen
  • De bedrijfsadministratie regelen
  • Een jaarrekening opmaken
  • De salarisadministratie doen
  • Financieel advies geven en een rapport opmaken

Verschillende uurtarieven gehanteerd

Het is afhankelijk van de diensten die je aanneemt hoeveel je een boekhouder moet betalen. Bij een boekhouder vergelijken is het daarom belangrijk dat je aangeeft waar je de boekhouder voor nodig gaat hebben. Het is daarom belangrijk om dit vanaf het begin aan te kunnen geven. Ook is lang niet iedere boekhouder hetzelfde. De uurtarieven verschillen aanzienlijk. Het gemiddelde ligt echter altijd op 69 euro per uur. Dit lijkt veel geld, maar het zorgt er wel voor dat je uiteindelijk veel geld kunt gaan besparen op jouw belastingen. De boekhouders weten namelijk vaak welke zaken aftrekbaar zijn van de winst, waardoor je wellicht minder belasting hoeft te betalen over jouw omzet.

Het kenmerk in de gaten houden

Daarnaast kan het keurmerk een grote rol spelen. Er zijn verschillende keurmerken waar je op moet gaan letten bij een boekhouder vergelijken. Deze keurmerken geven immers de garantie dat je een goede inschakelt en er geen problemen ontstaan met de belasting. De brancheorganisatie waar de boekhouder bij aangesloten zit, kan ervoor zorgen dat je ook met opmerkingen en klachten naar de organisatie toe kunt. Zo voorkom je dat de boekhouder fouten maakt die onoplosbaar zijn en je aan het einde van het jaar alsnog met een hoge kostenpost komt te zitten. Je moet dus altijd zorgen dat je het keurmerk meeneemt in jouw vergelijking.

Neem ervaringen van anderen mee

Lang niet altijd is een boekhouder vergelijken voor de goedkoopste oplossing de beste keuze. Je moet met veel zaken rekening houden, zoals bijvoorbeeld het keurmerk, om ervoor te zorgen dat je goed af bent. De goedkoopste boekhouders die je vaak op het internet ziet, bezitten dit keurmerk niet. Blijf daarom altijd alert en neem ook alle kenmerken mee. Doe daarnaast voldoende onderzoek naar een bepaalde boekhouder en kijk naar de reviews die anderen achtergelaten hebben. Deze recensies geven de ervaringen van anderen weer en kunnen jou weerhouden van een verkeerde keuze.

Alle werkzaamheden uitgelegd

Onderstaande tabel geeft in het kort nogmaals de diensten weer met extra informatie, zodat je weet waarvoor je een boekhouder vergelijken kunt.

WerkzaamhedenInformatie
BelastingaangifteDe belastingaangifte doen is niet altijd eenvoudig. Je weet wellicht niet wat je waar in moet vullen, waardoor je de verkeerde aangifte doet en hierdoor niet veel gaat verdienen. Het kan daarom goed zijn om de boekhouder in te schakelen, zodat je de belastingdienst niet tegen gaat komen.
InkomstenbelastingIedereen moet inkomstenbelasting doen. Of je nu als ondernemer of particulier deze aangifte doet, je bent vaak veel tijd kwijt om alles naar behoren in te vullen. Zeker met meerdere spaarrekeningen is het soms lastig. Een boekhouder kan aan de hand van de papieren die jij aanlevert deze inkomstenbelasting voor jou doen.
OmzetbelastingDe omzetbelasting van een bedrijf is lastiger dan je in eerste instantie gedacht had. Je moet namelijk zowel de activa als de passiva invullen, wat aan het einde van de aangifte gelijk moet zijn. Dit is lastig en kan een aantal uren in beslag nemen. Als ondernemer heb je deze tijd vaak niet, waardoor een boekhouder je al gauw veel tijd kan geven om jouw bedrijf te runnen.
BedrijfsadministratieAls bedrijf moet alles bijgehouden worden. De bonnetjes moeten bij elkaar worden gehouden en de facturen moeten hier ook weer bij opgeteld worden. Ook dit neemt veel tijd in beslag om het geordend te houden.
JaarrekeningenDe jaarrekeningen voor grote bedrijven behoeven veel tijd. Ze zijn echter wel belangrijk om een bedrijf draaiende te houden en transparant te blijven naar de betrokken partijen.
SalarisadministratieAls je personeel in dienst hebt, moet ervoor gezorgd worden dat deze op het juiste moment uitbetaald worden. Ook moet het bijgehouden worden in de administratie. Dit kan een boekhouder voor jou doen.
Financieel adviesSoms heb je als bedrijf extra advies nodig. Zo wil je bijvoorbeeld een meerjarenplan hebben om het bedrijf te ontwikkelen. Een boekhouder kan naar alles kijken en op basis van de gegevens een advies uitgeven. Je kunt hierdoor weer aan de slag met de ontwikkeling.
Financiƫle rapportagesDe rapportages worden soms ook door partijen gevraagd. Deze kun je op laten stellen door een boekhouder, zodat er niets meer vergeten wordt en deze er professioneel uitziet.

Vind de beste boekhouder vandaag nog

Wil je zelf een boekhouder vergelijken om je van alle gemakken voorzien te laten zijn? Ga dan aan de slag met het opvragen van de prijzen en zorg dat de kosten helder op papier staan. Door de prijsopgaven naast elkaar de leggen kun je ervoor zorgen dat je nooit te veel gaat betalen voor de boekhouder en jouw administratie weer op de juiste manier laat verlopen. De offertes zijn in slechts enkele klikken aangevraagd. Hiervoor hoef je het dus ook niet meer te laten. Ga daarom vandaag nog aan de slag en zorg ervoor dat jouw investering omgezet wordt in een grote winst.