Je wilt het liefste alles in een keer geregeld hebben. Niet zo gek, want het kost jou een hoop facturen doornemen als je alles bij andere leveranciers aanschaft. Zo kon je in eerste instantie de verschillende telecomdiensten niet bij dezelfde providers aanschaffen en ook energie was vaak weer via iemand anders geregeld. Vandaag de dag bieden de telecomproviders jou verschillende alles-in-1 pakketten aan. Hierbij kun je niet alleen een smartphoneabonnement combineren met internet thuis en tv, maar ook met een energiecontract. Hiervoor kun je alles in 1 vergelijken, zodat je altijd de beste deal te pakken hebt. Maar hoe doe je dat precies? Onderstaande informatie legt het uit.

Een alles in 1 vergelijken voor de beste prijs

Als je op zoek bent naar de goedkoopste oplossingen voor jouw huishouden, dan is een alles in 1 vergelijken een goed idee. Je kunt hierdoor namelijk niet alleen een goede provider vinden, maar ook altijd de goedkoopste oplossing voor jouw abonnementen. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van de combideals die veel providers bieden. Het is namelijk vaak: hoe meer diensten je aanschaft bij een provider, hoe meer korting je krijgt. Zo kun je jouw smartphone combineren met internet thuis en een eventueel tv-pakket, zodat je te allen tijde kunt genieten. Dit biedt verschillende voordelen:

  • Altijd een factuur
  • Kortingen op alle diensten
  • Vaak extra’s gegeven door de provider
  • Jouw smartphoneabonnement eraan te koppelen

Verschillende providers bieden meerdere diensten aan

Veel leveranciers kunnen jou een alles-in-1 pakket aanbieden. Alles in 1 vergelijken is dan de perfecte oplossing, omdat je hierbij weet waar je het goedkoopst uit bent. Zo zie je de verschillende providers overzichtelijk bij elkaar en kun je ervoor zorgen dat je nooit meer gaat betalen dan nodig. Daarnaast is er nog een mogelijkheid bij de vergelijking. Je kunt namelijk ook kijken naar een energiecontract in combinatie met en alles-in-1 pakket. Er zijn enkele providers die jou deze kunnen bieden. Hierdoor heb je niet alleen alle telecomdiensten op dezelfde factuur staan, maar ook de verbruikte energie. Dit kan jou veel gemakken geven. Je hebt immers maar een contactpersoon waar je naar hoeft te bellen als er een probleem is en hoeft niet eerst de verschillende telefoonnummers op te zoeken. Alles is binnen handbereik.

Alle diensten tegelijk beëindigen

Met alles in 1 vergelijken kun je jezelf ook veel moeite besparen met het overstappen. Als je al een totaalpakket hebt bij een provider, dan is het eenvoudig aan te passen. Hiervoor hoef je alleen maar een nieuw contract aan te gaan, waardoor alle diensten tegelijkertijd beëindigd worden. Dit kan ervoor zorgen dat je geen dienst over het hoofd ziet. Als je bij meerdere providers diensten afneemt, is het immers al snel gebeurd dat je een van de diensten vergeet af te zeggen. Het kan daarom een goed idee zijn om vanaf het begin een alles-in-1 pakket aan te schaffen, zodat je in de toekomst geen problemen meer krijgt met de overstap.

De internetsnelheid zelf uitzoeken

Bij een alles in 1 vergelijken kun je veel wensen doorgeven. Zo kun je bijvoorbeeld alleen gaan voor een sim only in combinatie met internet thuis, maar kunt er ook tv en vaste telefonie bijnemen. Je hoeft alle diensten niet aan te schaffen, maar het kan een goed idee zijn om hier toch naar te kijken. Je kunt beginnen met een smartphoneabonnement in combinatie met internet thuis. Je hebt dan de keuze uit verschillende internetsnelheden. Het is afhankelijk van de hoeveelheid apparaten die je in huis hebt welke het beste is voor jouw huishouden. Zo kun je in je eentje al uitkomen met 50 Mbit per seconde. Met meer dan drie apparaten verbonden op het netwerk moet je naar 100 Mbit per seconde gaan. Er zijn daarnaast nog providers die jou meer dan 200 Mbit per seconde kunnen leveren. Je moet hierbij wel opletten of het voor jouw huis mogelijk is, want dit gebeurt vaak via glasvezel.

Een tv-abonnement naar wens

Een alles in 1 vergelijken kan er ook aan bijdragen dat je de juiste tv-pakketten aanschaft. De providers bieden in het standaardpakket namelijk verschillende aantallen aan, waardoor je hier als eerste naar moet gaan kijken. Hierbij geldt niet altijd ‘duurder = meer’. Er zijn ook providers waar je uitsluitend voor de naamsbekendheid meer betaalt. Daarna kun je de pakketten uitbreiden met extra zenderpakketten, extra tv-ontvangers en eventueel opnemen, terugkijken en pauzeren. Aan alles zit een prijs verbonden, dus bekijk goed wat je gaat gebruiken voordat je het aanschaft.

Alles waar je op moet letten

Onderstaande tabel laat in het kort zien waar je nog allemaal op kunt letten bij het alles in 1 vergelijken, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

Letten opInformatie
Jouw budgetJouw eigen budget is het belangrijkste in dit proces. Hier mag je niet overheen gaan, waardoor je jouw keuzemogelijkheden ook al kunt verkleinen. Aan de hand hiervan kun je gaan bekijken wat er mogelijk is.
De contractduurDe duur van het contract kan van grote invloed zijn op de prijs die je gaat betalen. Bij een alles-in-1 pakket kun je alleen kiezen uit een eenjarig en tweejarig contract kiezen. Een eenjarig contract biedt de mogelijkheid om eerder over te stappen, maar brengt ook hogere kosten met zich mee. Een tweejarig contract is over het algemeen goedkoper.
De verschillende pakkettenBij de pakketten kun je uit de internetsnelheid kiezen, maar ook de verschillende tv-pakketten en extra’s. Voor een smartphoneabonnement kun je tevens kiezen hoeveel data, belminuten en sms’jes je wilt hebben.
Jouw eigen verbruikJe moet goed bekijken wat je in een maand verbruikt voordat je over gaat op een nieuw abonnement. Hierop kun je jouw gehele abonnement aanpassen.
Een eventueel nieuw toestelAls je bij jouw alles-in-1 pakket ook voor een smartphoneabonnement kiest, kun je vaak ook een abonnement met toestel nemen. Je moet daarom ook gaan kijken naar het beste toestel.

Wacht niet te lang

Wil je zelf alles in 1 vergelijken? Vraag dan direct de offertes aan en ontdek wat de providers voor jouw gewenste diensten gaan vragen. Door de prijzen naast elkaar te leggen zie je in een oogopslag waar je het goedkoopste uit bent en welk abonnement het beste bij je past. Binnen een kort tijdsbestek heb je jouw nieuwe abonnementen in handen en kun je ervoor zorgen dat je jouw maandlasten laag houdt. Wacht daarom niet te lang en ontdek de mogelijkheden.