Oranje is gewoon een kleur

Of je nou van voetbal houdt of niet, je kan niet om oranje heen. Wat mij betreft is het wel een beetje erg veel van het goeie, maar smaken verschillen.

Het viel me op, dat sommige winkeliers alvast beginnen hun oranje voorraad af te prijzen. Dus als je toch nog even mee wil doen, kan je nog een voordeeltje halen in oranje. Het kan de laatste dag zijn dat het Nederlands elftal speelt….

Je kan meer met oranje artikelen

Als je geen voetbalfan bent, zou ik je aanraden inkopen te doen, de dag nadat Nederland er uit ligt. Voor sommigen een harde conclusie, maar binnenkort is de voetbalgekte weer over. De restanten oranje slingers, toeters, vlaggen gaan dan tegen bodemprijzen weg. Het leuke is dat het niet bederft, je kan het dus best kopen voor Koningsdag volgend jaar.
Omgekeerd kan ook: het blikje op de foto heb ik gekocht (met korting) na Koningsdag, daar zou ik nu veel meer voor moeten betalen.
Als je een souvenirtje mee wil nemen naar iemand in het buitenland is er ook genoeg keus in oranje: koekblikken, dienbladen, klompen en nog veel meer. Ook voor een kinderverjaardag zijn toeters en vlaggetjes goed te gebruiken.

Gratis

Het kan zelfs zo zijn, dat teleurgestelde voetbalfans alle oranje spullen uit pure frustratie weggooien.…Als je dat ziet, ben je nog goedkoper uit. Want dat laat je toch niet liggen?

Een slimme fan bewaart na afloop de oranje spullen. Over twee jaar is er weer EK, en kan je het weer gebruiken. Waarom zou je het weggooien, en vervolgens hetzelfde weer kopen?

Oranje kleren

Ik vind oranje een mooie kleur, maar loop nu niet in oranje. Dat doe ik wel met Koningsdag. Dat heb ik van jongs af aan gedaan, ook toen dat nog niet zo massaal gebeurde. Met Koninginnedag kreeg ik als klein kind altijd iets aan met oranje stippeltjes of streepjes, of droeg een oranje strik ergens op.
Waarschijnlijk was mijn moeder haar tijd ver vooruit. Oranje is de kleur van het Koningshuis.

Goedkope boodschappen

Doe je oranje boodschappen in de supermarkt (als je het aankan) na de laatste wedstrijd van het Nederlands elftal. Er zijn nog nooit zoveel speciale oranje producten op de markt gebracht. Het zal dus wel graag gekocht worden, anders doen er niet zoveel bedrijven aan mee. De oranje paprika’s, oranjevla, oranje tompoezen, knakworsten en nog veel meer gewone artikelen in oranje verpakkingen liggen binnenkort op ons te wachten met korting!

Wetenschappelijk onderzoek

Volgens de NOS heeft onderzoeksbureau GFK het volgende ontdekt:
1,4 miljoen huishoudens hebben afgelopen week oranje-producten gekocht. De verkoop leverde de supermarkten ongeveer 10 miljoen euro extra op. Het is dus gemiddeld €7,14 per huishouden dat afgelopen week extra werd uitgegeven, omdat er elf mannen aan de andere kant van de wereld achter een bal aan rennen.

Oranje plant

De oranjIMG_0065e kalanchoë die ik twee jaar geleden na het EK heb gekocht (dus afgeprijsd) leeft nog steeds. Hij bloeide prachtig op Koningsdag, en is nu eindelijk uitgebloeid. Inmiddels heb ik er heel wat stekjes van gemaakt, en ook een paar ervan buiten in een bak gezet. Misschien een idee waar je wat aan hebt?
Er zijn ook plantjes te koop in een voetbal-bloempot, of met een sier-voetballetje erbij. Die gaan straks ook afgeprijsd worden. Als je het plantje overpot, zie je niks van de voetbalgeschiedenis van de plant. Je kan de versiering later nog eens gebruiken, als je dat leuk vindt

Als je zelf een leuke aankoop hebt gedaan, laat je dat weten door een reactie achter te laten?

2 thoughts on “Oranje is gewoon een kleur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *