Moet voetbal zoveel kosten?

Zou Feyenoord kampioen worden? Het is te hopen voor alle mensen

die hier geld aan verdienen.
De kleding en vlaggen met het Feyenoord-logo erop zijn niet aan te slepen. Ook de tattooshops schijnen het er druk mee te hebben. Voetbal is big bussines!
De Ajax-fans zien ook nog steeds mogelijkheden om hun club te zien winnen, dus ook daar is de detailhandel blij.
De fanshops moeten af en toe klanten teleurstellen omdat de gangbare maten opraken. Op zoveel drukte hadden ze niet kunnen rekenen, en om artikelen bij te bestellen is het te laat. Want na de beslissende wedstrijden en de inhuldiging (van welke club dan ook) wordt het weer rustig.

Koop jij meer dan goed voor je is?

Via internet is er nog wel kans om op tijd iets van je favoriete club binnen te krijgen. Natuurlijk is het aanbod van artikelen veel groter, en misschien word je er zelfs hebberig van.
Ik hoop dat je bij dit soort hypes je Prepaid Creditcard gebruikt, omdat je dan van tevoren je besteedbare budget bepaalt. Als je eenmaal op een website komt zie je zulke leuke dingen, en koop je makkelijk meer dan goed voor je is. Als je eerst een bedrag op je debitcard stort, kan je alleen maar dat bedrag besteden. Kom je er boven, dan gaat de koop niet door. Je komt dus niet rood te staan.

Is voetbal zoveel geld waard?

Het is leuk om overal aan mee te doen, maar moet het zoveel geld kosten? Vaak is het maar voor een korte tijd bruikbaar. Echte voetbal fans lopen het hele jaar de wedstrijden af in hun supporterskleding, maar de meeste mensen gooien de spullen na de inhuldiging (of na verlies) weg. Dat is toch zonde van het geld? Kan een wedstrijd niet spannend zijn zonder de goeie shirts? Als je iets met rood-wit aantrekt, zit je toch altijd goed? Okee, ik heb niet veel met clubs.
Als er EK of WK is, kleurt alles oranje. Dat verdwijnt heel snel uit het straatbeeld als er verloren wordt. Maar oranje kan je in ieder geval met koningsdag en bevrijdingsdag ook dragen. Dus dat komt in ieder geval jaarlijks terug. Bovendien kan je na de feestdagen heel goedkoop aan oranje spullen komen.
De voetbal artikelen met het club-logo worden nooit echt goedkoop, en gebruik je nog minder vaak dan oranje artikelen.

Na de voetbal….

Het is niet voor te stellen dat over een paar weken alles weer gewoon is. Of je club nu gewonnen heeft of verloren, het leven gaat door.
Hoe kijk je dan naar deze periode? Daar loop je dan met een tatoeage van een voetbalclub, die daarna een wedstrijd verliest. Misschien blijf je geen fan van die club, of vind je er na de kampioenschappen niks meer aan. Laat je die dure tattoo voor veel geld verwijderen, of blijf je je ergeren?
Hoe kijk je naar de bankrekening, die een stuk leger is geworden. Waren die feestjes en die kratten bier het waard?
Hoe kijk je naar de Feijenoordvlag, die je verder nooit meer uithangt? De shirtjes die je niet meer draagt? Bewaar je alle spullen voor over een paar jaar, als je club weer eens goed genoeg heeft gespeeld? Probeer je na de finale je aankopen te verkopen, zodat je nog wat geld terugkrijgt? Omdat er nu zo veel verkocht is, ben ik bang dat je spullen straks niet veel waard zijn.
Heb je nagedacht toen je je in de voetbalgekte stortte? Heb je het er voor over gehad?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *