Lege verpakking?

Deze keer wil ik wat tips met jullie delen over lege verpakkingen. Allereerst is een verpakking die leeg is, vaak niet echt leeg.

Wasmiddel

Als je vloeibaar wasmiddel gebruikt, merk je meestal wel dat de fles bijna leeg raakt. Als je de fles een tijdje met de dop erop ondersteboven houdt, zul je zien, dat er nog heel wat uit komt. Als je dat gaat doen als je net een was wil gaan draaien, gok ik dat je niet wacht tot alles eruit gedrupt is.
Handiger is het, als je de fles alvast op z’n kop zet na de vorige wasbeurt. Je ziet dan wel aankomen dat de fles bijna leeg is. Op deze manier kan het wasmiddel minstens een dag naar beneden druppen.

En als je daarna de fles met een beetje water omspoelt, kun je er nog makkelijk een handwasje mee doen. Bewaar deze verpakking dus, tot alles gebruikt is.

Andere flessen of zuivel verpakking

Het ondersteboven wegzetten van de fles werkt ook bij doucheschuim en shampoo, vloeibare boter en ketchup. Het omspoelen met water, levert bij shampoo zeker nog drie wasbeurten op. Bij afwasmiddel knijp ik in de lege fles, terwijl ik hem in het hete water houd. Zo zuigt ie water op als je de fles loslaat. even schudden, en het sop in het water spuiten. Je staat er van te kijken hoeveel middel er nog in zat.

Pakken met vla of yoghurt kun je in de ijskast leggen met de open kant naar boven (ze moeten wel bijna leeg zijn). Ook hier kun je dat het beste tijdig doen, anders moet je wel veel geduld hebben.

Tubes

Een tube crème of tandpasta krijg je bijna niet helemaal leeg. Er bestaan wel apparaatjes, waartussen je een tube schuift en oprolt tot een heel dun plat tubetje, maar de laatste restjes kun je er niet uit persen. Een hele simpele oplossing is deze: Knip de onderkant van de tube af, en haal de restjes er met een wattenstokje, theelepeltje of je vingers uit.
Je kan steeds een stukje verpakking verder afknippen, en je haalt zelfs de laatste restjes eruit. Vooral bij dure crèmes of zonnebrandcrème kan je hier aardig geld besparen.

Nagellak

Ik heb het idee, dat je nooit een flesje nagellak echt leeg kan krijgen. Halverwege lijkt het kwastje al niet meer bij de lak te kunnen, en als je pech hebt begint de lak ook al in te dikken. Het schijnt bij nagellak ook te werken, om ze ondersteboven weg te zetten. Dan moet het kwastje in ieder geval door de lak. Alleen gaat het niet met alle soorten dop even makkelijk, heb ik gemerkt. Misschien een idee, om op de verpakking te letten bij de volgende aankoop.

Als je nagellak bij erg warm weer buiten op je nagels smeert, verdampt er iets, waardoor je nagellak sneller te dik wordt. Dus spaar je weer de kosten van een nieuw flesje uit als je dit niet doet.

Bij ingedikte nagellak kan je een druppeltje remover in het flesje doen, en goed schudden. Bij mij werd de lak dof. Ik weet niet of dat aan de hoeveelheid remover lag, of dat dit een logisch gevolg is van het mengen? Ik hoop op een reactie, dus als iemand goeie ervaring heeft hoe dit op te lossen is….reageer dan onder deze blog. Ik denk dat er meer mensen met deze tip geholpen zouden zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *