Kosten refurbished smartphone

Lang niet altijd heb je het geld paraat wanneer jouw smartphone kapotgaat. Ondanks dat je een klein budget hebt, kun je echter toch veel verschillende telefoons aanschaffen. Je zou bijvoorbeeld voor de oudere modellen in de winkel kunnen kijken. Deze oudere modellen hebben in veel winkels echter nog altijd een hoog prijskaartje. Hiervoor is een andere mogelijkheid in het leven geroepen: de refurbished smartphone. De kosten voor een refurbished smartphone lopen echter nog sterk uit elkaar, waardoor je goed moet weten waar je op moet gaan letten. Onderstaande informatie geeft jou hier meer kennis over, zodat je tot een aankoop over kunt gaan.

De kosten voor een refurbished in iedere prijsklasse

De kosten van een refurbished smartphone verschillen aanzienlijk. Voor vrijwel ieder budget is namelijk wel een goed model te vinden. Echter kun je onder de 100 euro weinig modellen vinden die in jou in jouw dagelijkse behoeftes kan voorzien. Deze telefoons kunnen namelijk over het algemeen geen internet openen, waardoor de sociale media niet onderhouden kunnen worden. Boven de 100 euro kun je wel al iets vinden, maar over het algemeen zullen deze nog niet alle apps kunnen draaien. Ook komen deze vaak met een verouderd besturingssysteem. Als je voornamelijk de standaard apps wilt gebruiken, dan is dit de beste oplossing wanneer jouw telefoon kapot is.

Veel voordelen van deze telefoons

Als het je niet uitmaakt wat de kosten van een refurbished smartphone zijn, dan kun je veel kanten op. Hierdoor krijg je veel voordelen:

  • Nieuwere modellen
  • De beste beeldschermen
  • Een goedkope oplossing
  • Vaak accessoires meegeleverd
  • Keuze uit veel fabrikanten en merken
  • Meerdere prijsklassen

De nieuwste modellen komen met extra functies

Zo zou je bijvoorbeeld in de prijsklasse tussen de 400 en 600 euro kunnen zitten. Met deze prijsklasse krijg je vaak de modellen die een jaar eerder op de markt uitgebracht zijn. Deze smartphones bestaan dan uit de topmodellen of de goedkopere nieuwe modellen. Het voordeel hiervan is dat je vaak goede camera’s tot jouw beschikking hebt, de telefoon jarenlang mee kan draaien op de nieuwe updates en je ook de premium varianten aan kunt schaffen. Als je boven deze prijsklasse gaat zitten, kom je vaak bij de nieuwste modellen uit of de Pro en Plus modellen van een bepaald merk. Hierdoor heb je vaak de keuze uit verschillende opslagcapaciteiten, kun je snelladen en draadloos opladen, heb je een supersnelle processor en veel accessoires meegeleverd. Je hebt als het ware een gloednieuwe telefoon, maar dan tweedehands.

Jaren vooruit met een tweedehands telefoon

Voordat er verder gekeken wordt naar de kosten van een refurbished smartphone is het vaak ook goed om te weten waarom deze telefoons beter is dan een tweedehands telefoon kopen via een andere weg. Als je via iemand een smartphone komt, dan wordt deze vaak alleen leeggemaakt. De laatste updates kunnen vergeten zijn en hierdoor is de telefoon vaak voorzien van veel gebruikssporen en kapotte onderdelen. Bij een refurbised model wordt alles nagekeken en eventuele onderdelen vervangen voordat deze week in de verkoop gaat. Ook wordt de nieuwste update erop gezet, voor zover dit mogelijk is bij de modellen. Zo kun je ervan uit gaan dat het toestel nog een aantal jaar meegaat en je niet voor onverwachte kosten komt te zitten. Het hoeft immers niet altijd een toestel te zijn dat voor tussendoor gebruikt wordt.

Andere aandachtspunten bij het vergelijken

Naast de kosten van de refurbished smartphone is het goed om op een aantal dingen te letten voordat je jouw keuze maakt. Met onderstaande tabel worden deze uiteengezet, zodat je alert blijft tijdens de aanschaf van jouw nieuwe smartphone.

Letten opInformatie
Actuele prijzenLang niet iedere telefoon is goedkoper als een refurbished model. Je moet daarom altijd eerst de actuele prijzen erbij pakken, zodat je kunt zien hoeveel je kunt gaan besparen op jouw nieuwe telefoon.
De staatVeel aanbieders zeggen duidelijk hoe de smartphone eruitziet. Zo kun je vaak kiezen uit meerder modellen, waarbij de een meer beschadigd is dan de ander. Zo bepaal je zelf of je voor een zo goed als nieuw model gaat of juist voor eentje waar de gebruikssporen zichtbaar zijn.
GarantieVeel aanbieders geven jou garantie op de modellen. Echter kan de garantieperiode sterk verschillen. Het is daarom altijd goed om te bekijken welke periode een bepaalde aanbieder hanteert en deze naast een andere aanbieder leggen.

Ook na de aankoop controleren

Ondanks dat de kosten van een refurbished smartphone over het algemeen meevalt, is het toch goed om nog een extra controle uit te voeren wanneer je de telefoon in handen hebt. Het kan namelijk altijd zijn dat er iets naar behoren werkt. Denk daarbij aan de accu. Niets is vervelender dan een smartphone die leegloopt zonder dat je er veel mee doet. Als er wordt verzekerd dat de accu in goede staat is, dan moet je hier zeker naar gaan kijken. Daarnaast moet je goed kijken of de staat van het product is zoals deze omschreven stond op de website. Voordat je het weet heb je toch een ander model gekregen en is de telefoon niet waar voor jouw geld. Je moet daarom altijd alert blijven bij het uitzoeken van een refurbished model.

Ontdek jouw nieuwe refurbished smartphone

Ben je benieuwd naar de kosten van een refurbished smartphone en wil je zien wat aanbieders jou voor prijzen rekenen voor de modellen? Vraag dan direct de offertes op en ontdek de mogelijkheden. Je kunt hierbij direct aangeven welk merk je hebben wilt, zodat je uitsluitend hiervan de prijzen te zien krijgt. Hoe specifieker je bent, hoe beter de smartphones aan gaan sluiten bij jouw wensen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een keuze te maken en jouw aankoop te doen. Je hebt dan binnen een korte tijd de smartphone in handen en kunt weer jaren vooruit. Wacht daarom niet te lang en vraag de prijzen op voor jouw toestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *