Kosten refurbished iPhone

Een nieuwe iPhone kan al gauw flink oplopen qua prijs. Hierdoor zijn deze telefoons niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er verschillende mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat je aan een van de nieuwste modellen kunt komen. Zo kun je gaan kijken naar een tweedehands telefoon via iemand anders, maar ook door een refurbished iPhone aan te schaffen. De kosten van een refurbished iPhone verschillen echter aanzienlijk, omdat deze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Zorg er daarom voor dat je weet waar je op moet gaan letten voordat je tot een aankoop over gaat. Door het lezen van onderstaande informatie weet je precies hoe jij aan de beste telefoon kunt komen.

Verschillende kosten bij een refurbished iPhone

De kosten van een refurbished iPhone zijn altijd afhankelijk van een model. Echter moet je niet alleen naar de kosten gaan kijken, maar ook naar de andere factoren waar je op moet gaan letten. Als eerste is het goed om te bekijken wat de voordelen zijn van deze telefoons. In tegenstelling tot de tweedehandsmodellen die je aanschaft via iemand anders, zijn deze namelijk helemaal nagekeken voordat ze de verkoop in gaan. Niet alleen wordt daarbij gekeken of de nieuwste update erop geïnstalleerd is, ook worden de onderdelen vervangen die defect zijn. Hierdoor heb je niet alleen een telefoon die nog een aantal updates mee kan, maar ook waarvan je vrijwel zeker weet dat deze naar behoren werkt. Het enige wat er dan nog overblijven zijn de gebruikerssporen.

De staat en het type zijn van grote invloed

Doordat de iPhones in verschillende staten verkocht worden, kunnen de kosten voor een bepaald model aanzienlijk verschillen. Zo variëren de kosten van een refurbished iPhone op basis van de krassen die erop zitten of de onderdelen die vervangen zijn. Echter speelt het type ook een grote rol. Als je een van de nieuwste modellen in handen wilt hebben, ben je direct ook veel meer geld kwijt. Mocht je genoegen nemen met een iets ouder model, dan kun je ook voor een laag bedrag al een nieuwe telefoon in handen hebben. Hierdoor is het ook de beste oplossing wanneer jouw telefoon plotseling kapotgaat en je geen groot budget hebt om een nieuwe te kopen. Zeker voor de nieuwere iPhones moet je immers al snel enkele honderden euro’s uitgeven om deze in handen te krijgen.

Voordelen van de tweedehands iPhone

Daarnaast zijn er veel voordelen aan een refurbished iPhone waar je vaak niet aan denkt:

  • Zowel de oudere als nieuwere modellen
  • Telefoon werkt vaak als nieuw
  • Accessoires meegeleverd

Als je naar de hogere prijsklassen gaat kijken, kun je vaak alle accessoires terugvinden in het doosje. Denk daarbij aan de oortjes, de oplader en eventuele extra’s die standaard bij de iPhone terug te vinden zijn. De kosten van een refurbished iPhone verschillen daarom ook op deze manier van elkaar. Daarnaast werken de telefoons als nieuw, waardoor je jarenlang vooruit zou kunnen met de telefoon. Je hoeft hem daarom niet alleen als tussenmogelijkheid aan te schaffen, maar ook voor een langere periode.

Aanbieders met elkaar vergelijken

Er zijn verschillende modellen terug te vinden in het assortiment van aanbieders. Echter kunnen ook bij de aanbieders de kosten van een refurbished iPhone van een bepaald model verschillen. Je moet daarom niet direct bij de eerste de beste jouw telefoon aanschaffen, maar ook naar de andere aanbieders gaan kijken. Zo voorkom je dat je uiteindelijk meer betaalt dan nodig. Denk er daarbij wel aan dat veel oude modellen niet lang meer mee kunnen op een bepaalde update. Apple heeft de updates namelijk zo gemaakt dat deze slechts voor een aantal jaar naar behoren gaan werken. Als je een iPhone 6 aanschaft, kan het zomaar zijn dat je de laatste update niet meer uit kunt gaan voeren. De oudere modellen zijn sowieso af te raden als je de nieuwste apps wilt downloaden. Deze modellen hebben namelijk alleen de hoogst mogelijke update, wat inhoudt dat bepaalde delen niet meer werken.

Overige invloeden op de kosten

Onderstaande tabel geeft aan waar je nog meer op kunt gaan letten naast de kosten van een refurbished iPhone.

Letten opInformatie
De staat van de telefoonBij de aanbieders staat vaak de staat van de telefoon aangegeven. Zo kun je zien hoeveel gebruikssporen erop te vinden zijn. Echter moet je ook na de aankoop goed bekijken of de staat daadwerkelijk is zoals beloofd is. Zo voorkom je teleurstellingen en een te hoog bedrag voor een slechte telefoon.
De datum van uitbrengenIeder jaar komt er een nieuw model iPhone uit. Echter kunnen veel oude modellen niet meer alle updates uitvoeren, waardoor je uiteindelijk geen gebruik meer kunt maken van bepaalde apps. Je moet daarom ook goed kijken welke iPhone je aanschaft. Zo voorkom je dat je er geen jaren meer mee vooruit kunt.
De meegeleverde accessoiresBij veel telefoons wordt alleen een oplader meegeleverd. Als je echter alle accessoires wilt hebben, moet je goed opletten of deze erbij staan bij de aanbieder. Zo voorkom je dat je uiteindelijk zonder deze accessoires komt te zitten en alsnog veel geld kwijt bent voor de aanschaf.
De specificaties van de iPhoneDe specificaties kunnen ook belangrijk zijn. Je hebt immers toch enkele eisen. Zo kan de camera een belangrijke zijn, maar ook de opslagcapaciteit. Houd er rekening mee dat je bij een iPhone deze opslag niet uit kunt breiden met een geheugenkaartje. Je moet dus vanaf het begin al de goede hebben.

Ontdek nu jouw eigen model

Wil je voor jezelf bekijken dat de kosten van een refurbished iPhone zijn? Vraag dan direct offertes op van meerdere aanbieders en begin met het vergelijken. Je kunt direct zo specifiek mogelijk zijn, waardoor je uitsluitend prijsopgaven ontvangt die bij jouw wensen aansluiten. Zo weet je niet alleen wat de mogelijkheden zijn, maar ook wat je voor jouw nieuwe iPhone gaat betalen. Wacht daarom niet te lang en begin direct met het besparen van veel geld door een refurbished model aan te schaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *