Kosten besparen met een Debitcard

Omdat er veel manieren zijn om geld te besparen, wil ik deze keer laten zien dat je ook geld kan besparen door extra onkosten te vermijden. Geld besparen is uiteindelijk minder geld uitgeven, of dat nu in een winkel is, of door bepaalde kosten niet meer te hebben.

Diverse kosten besparen met een Debitcard

Sommige kosten heb je niet in de hand, die overkomen je min of meer. Maar er zijn ook onkosten die je niet hoeft te hebben. Misschien ben je er al aan gewend, dat je regelmatig een boete in de bus hebt liggen. Voor dat geld kan je ook leukere dingen doen.

De auto

Als je auto rijdt, scheelt het veel geld als je niet te hard rijdt, netjes een parkeerbonnetje koopt en niet door rood licht rijdt. Het klinkt simpel, maar door gejaagdheid of slordigheid kun je een hoop geld kwijt zijn aan bekeuringen. Zonde van je geld, en makkelijk te voorkomen.

Je mobiel

Als je een mobiele telefoon hebt met een abonnement, is het verstandig om op te letten dat je niet over je beltegoed heen gaat. Een goedkoop abonnement kan erg duur worden als je iedere extra minuut moet bijbetalen. Ongemerkt kan je iedere maand veel kosten erbij krijgen.

Herken je deze situatie? Er zijn drie dingen die je kan doen:

Let beter op je beltegoed, en bel minder lang of vraag of je teruggebeld kan worden.
Je kan ook kijken of je abonnement aangepast kan worden. Je maandlasten worden dan wel iets hoger, maar als je flink over je vorige bundel heen gaat, ben je voordeliger uit.

Heb je niet in de gaten dat je teveel belt, of gebruik je je mobiel bijna nooit, dan is een prepaidkaart handig.

Voor de bellers, omdat je vooruit weet hoeveel geld je te besteden hebt. Is het beltegoed op, dan kan je nog wel gebeld worden.
Voor die mensen, die juist bijna nooit bellen maar wel bereikbaar willen zijn is prepaid ook voordeliger: met een goedkoop abonnement van €2,50 per maand, betaal je toch €30,- in een jaar (een prepaidkaart van €10,- scheelt je dus €20,-).

Rekeningen

Het kan gebeuren, dat je een rekening vergeet te betalen. Meestal krijg je eerst een waarschuwing, maar vergeet je het dan nog, dan komt er een boeterente overheen. Iedere aanmaning wordt het te betalen bedrag hoger. Laat het niet zo ver komen, het scheelt veel geld.
Ook artikelen op afbetaling kopen kost je veel extra geld. Kijk maar eens wat het verschil in prijs is, of je in een keer betaalt, of twaalf keer een maandbedrag een jaar lang. Als iets te duur voor je is, kan je er beter even langer voor sparen en dan in een keer afrekenen.

Creditcard of Debitcard?

Een laatste kostenpost is de rekening van een creditcard. Veel mensen gebruiken de kaart voor internetaankopen of bijvoorbeeld tijdens vakantie. Het gevaar zit er in, dat je niet precies meer weet hoeveel je met je creditcard gekocht hebt.
Omdat de rekening pas aan het eind van de maand komt, kan het gebeuren dat je te weinig geld op je rekening hebt staan (of nog vervelender, je kan het geld eigenlijk niet missen). Deze rekening in gedeeltes betalen, betekent veel extra geld betalen.

Een oplossing voor dit probleem is de Debitcard. Net als bij een mobiele telefoon, is dit een prepaidcard, alleen dan om mee te betalen. Dit betekent, dat je zelf vooraf geld op je kaart zet, en er dan mee betaalt, alsof het een creditcard is. Groot voordeel is, dat je weet hoeveel geld je te besteden hebt. Je kan dus niet rood komen te staan door een onverwachtse afrekening. Je bepaalt zelf hoeveel je uitgeeft, en je kan overal je kaart online opwaarderen.

Een debitcard is trouwens door iedereen aan te vragen, ook als je een BKR-registratie hebt (=krediet check) wordt je geaccepteerd. Dat komt, omdat je niet meer kunt uitgeven dan je te besteden hebt. Het is dus niet een nieuwe lening.

Nog meer voordeel met een Debitcard

Omdat ik nogal enthousiast ben over de debitcard, schrijf ik hier nog wat meer besparende mogelijkheden.

Heb je een kind, die per ongeluk aankopen doet tijdens het spelen van een computergame? Het gaat soms wel erg makkelijk, omdat de appstore gekoppeld is aan je creditcardgegevens. Je kan hier het nummer van je Debitcard invullen (de computer ziet geen verschil tussen creditcard en debitcard) en je zet niet veel geld op de kaart, dan kan er nooit meer besteed worden dan dat bedrag. Als er geen geld meer op staat, mislukt de aankoop gewoon. Lekker overzichtelijk.

Je kan af en toe wat geld storten op je debitcard, als je het kan missen. Gebruik dat tijdens je vakantie als extraatje, of om je benzine mee te betalen, of je hotel. Overal waar mastercard geaccepteerd wordt, kan je betalen met een debitcard.

Moet je af en toe contant geld brengen, naar iemand die zelf de deur niet meer uit komt, omdat jij de financiën beheert? Als die persoon een debitcard heeft, kan je op afstand geld op de kaart storten, en kan iedereen er veilig geld mee pinnen zonder bij de bankrekening te komen. Handig, als je niet in de buurt woont of als je op vakantie bent (en je spaart benzinekosten uit). Voor meer uitleg lees je deze blog

Nog meer kosten besparen

Natuurlijk kan je ook nog besparen op je boodschappen, de supermarkten zijn weer lekker bezig om met aanbiedingen klanten binnen te lokken. Vergelijk de aanbiedingen van verschillende supermarkten, het loont de moeite. Voor het doen van je aankopen heb je wel een debitcard nodig. Klik hier om de beste debitcards te vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *