Korting, zegeltjes en bonnetjes

De afgelopen weken kregen we weer kortingzegels van Albert Heijn in de bus. Als je geen folders ontvangt, zou ik bij de ingang van de supermarkt eveneen foldertje met kortingszegels pakken. De stickers geven korting, soms op een bepaald merk, en soms mag je zelf weten waarop je hem plakt.

Er zijn een paar dingen waarop je moet letten, om echte korting te ontvangen.

Stel jezelf deze vragen:
-Zou je dit merk ook gekocht hebben als je er geen stickertje op kon plakken?
-Ben je nu goedkoper uit dan met het merk(loze) artikel, dat je zonder korting normaal gesproken koopt?
-Zou je dit artikel van dit merk überhaupt hebben gekocht, als je die kortingsbon niet had gezien?
Als je hier ja op zegt, gaat het in je mandje.

Daarnaast is het handig om je stickers pas op je boodschappen te plakken als je alles in je boodschappenmandje hebt gedaan. Je hebt dan pas goed zicht op je uitgaves. Kijk welk artikel het duurste is, en plak daar de hoogste kortingsticker op. 10% op een brood van €1,00 is 10 cent korting, maar 10% op een stuk kaas van €10,00 is €1,00 korting! Dan zou het toch jammer zijn, als je sticker al op je brood geplakt zit (en eraf halen gaat heel moeilijk, heb ik gemerkt).

Geld terug acties

Als je van jezelf weet dat je de bonnetjes ook echt gaat terugsturen, zijn geld terug acties zeker aan te raden. Op deze manier kan je een merk kopen dat je normaal te duur vindt, of een nieuwe smaak uitproberen zonder dat het zonde van je geld is als het tegenvalt.
Let wel op dat de datum van de actie nog niet verlopen is. Dat is soms het geval bij afgeprijsde artikelen (juist omdat de datum verlopen is prijzen ze af). Vergeet in ieder geval niet om je kassabon mee te nemen, want die heb je bijna altijd nodig om je geld terug te krijgen op je rekening.

Als je een beetje chaotisch bent, en vergeet om bonnen in te sturen, koop dan dit soort boodschappen niet in een impuls. Je bent wel van plan om een artikel voor niks uit te proberen, maar uiteindelijk koop je iets dat je niet van plan was voor te veel geld.

Zegeltjes plakken

Op Facebook werd gereageerd op mijn artikeltje over de kortingstickers. Een goeie tip, die ik later niet meer kon lezen door de storing op Facebook afgelopen Zondag:
Als er een supermarkt zegeltjes geeft, om te sparen voor een dagje uit, een knuffel of een voetbal, neem ze dan altijd aan. Ook als je er zelf niets aan hebt, je kunt er altijd iemand anders blij mee maken. Je kan ook in de rij bij de kassa vragen aan andere mensen of zij ze willen.

Als je wel zegeltjes spaart, plak ze dan pas op, als je er voldoende hebt. Het is mij meermalen overkomen, dat ik halve spaarkaarten kreeg aan het eind van de actie, omdat anderen ze ook niet vol kregen. Dan kan je die mooi aanvullen met je eigen zegels.

Samen sparen

Je kan ook afspreken om samen met iemand anders te sparen.
Bij de DekaMarkt geven ze momenteel zakjes zaad bij iedere €15,00 aan boodschappen, plus een zegel voor je Dekatuintje.
Lang niet iedereen heeft voor vijftien Euro aan boodschappen nodig per keer, en om nou meer te kopen om je bedrag vol te krijgen is ook niet besparend. Als je samen boodschappen doet, of wat voor iemand anders meeneemt, kom je veel sneller aan dat bedrag. Gewoon even een balkje op de lopende band ertussen leggen voor de tussentijdse optelling, dan hoef je dat zelf niet meer te doen. De zakjes zaad kun je makkelijk delen, er komt altijd meer op dan je kunt planten (tenzij je een hele grote tuin hebt natuurlijk).

Gratis poppetjes, autootjes of kaartjes

Ook bij acties waarbij kaartjes of speeltjes weggegeven worden, kan je de tips van samen sparen toepassen. Ook weggeven en niet weigeren in dit geval. Maar je kan ook deze spulletjes proberen te ruilen om iets compleet te krijgen. Als laatste kan je ze ook een tijdje wegleggen, en dan proberen te verkopen op een rommelmarkt. Er zijn verzamelaars, die rommelmarkten afgaan voor dit soort spullen. Stel je voor dat je net dat missende kaartje van hun verzameling hebt…

En dan is er koffie

Al zo lang ik me kan herinneren zitten er bonnetjes op de koffieverpakking van Douwe Egbert. Je moet ongelofelijk veel koffie drinken, en heel veel geduld, maar met voldoende bonnen kan je mooie kopjes en zelfs koffiezetapparaten bij elkaar sparen. Bij de Perla koffie van Albert Heijn hoef je minder lang te sparen: voor 25 zegels op je spaarkaart krijg je €2,00.

Reageer

Als je over zegeltjes en spaaracties tips hebt, die je wil delen, reageer dan hieronder. Je kunt ook een like geven, als je het artikel leuk vond. Iedere dag staat er nieuwe informatie op facebook, en kan je je mening delen met steeds meer bezoekers.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *