iPhone vergelijken

Je telefoon kapot? Dan is het tijd om voor een goede prijs de beste smartphone aan te gaan schaffen. Als iPhone-gebruiker weet je dat je dan al snel veel geld neer moet gaan tellen. Je wilt toch goedkoop uit zijn om niet boven jouw budget uit te komen. Een iPhone vergelijken is dan de slimste keus. Door deze vergelijking te maken zie je direct welke smartphones er bij jouw budget passen en waar je op kunt gaan letten. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg, zodat je geen verkeerde keuzes meer maakt en met de juiste informatie op zak kunt gaan bepalen welke telefoon het beste bij je past.

Een iPhone vergelijken op basis van factoren

Een iPhone vergelijken is altijd het beste om te doen wanneer jouw toestel toe is aan vervanging. Zeker als je al bekend bent met Apple weet je dat je op deze manier veel geld zou kunnen besparen. Daarnaast zijn er continu nieuwe modellen beschikbaar, waardoor een iets ouder model wellicht een goedkopere oplossing kan gaan zijn en beter bij het budget gaat passen. De vergelijking brengt jou daarom wellicht ook op ideeën en kan jou op een nieuw spoor brengen. Echter moet je wel weten welke mogelijkheden er zijn en welke punten je mee moet nemen in jouw vergelijking. Zo kun je denken aan:

  • Jouw eigen budget
  • De grootte van het toestel
  • De opslagcapaciteit
  • De camera van de smartphone
  • De kleur van de iPhone

Stel jouw maximum vast

Jouw eigen budget blijft te allen tijde belangrijk. Een iPhone vergelijken kan daarom alleen als je dit budget al aangeeft. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op telefoons tot 500 euro. Hiermee krijg je uiteraard niet de nieuwste modellen, maar wel een goed toestel waar je veel mee kunt gaan doen. Het is daarbij wel afhankelijk van jouw gebruik welk model het beste is. Als je veel nieuwe games speelt, dan zijn de oudere modellen vaak niet meer geschikt. Over het algemeen kunnen iPhones vanaf iPhone 6 nog mee met de nieuwe updates. De oudere toestellen kunnen veel updates niet meer aan, waardoor je ook bepaalde apps niet meer kunt gaan installeren. Hier moet je dus wel rekening mee gaan houden, voordat je een verkeerde aankoop doet.

Bekijk wat je gaat doen met de smartphone

Ook de grootte van het toestel is een belangrijke factor bij een iPhone vergelijken. Apple brengt regelmatig verschillende groottes uit van een bepaalde serie. Deze worden dan ‘Pro’ of ‘Pro Max’ genoemd. Ook Plus was bij de oudere modellen het kenmerk van de grotere toestellen. Bij een groter toestel kan het scherm ook groter zijn. Dit is fijn voor wanneer je veel video’s wilt gaan kijken, doordat je alle details goed kunt bekijken. Echter kan een kleiner model weer handiger zijn om mee te nemen. Je moet daarom altijd bekijken wat voor jou meer waarde heeft. Op basis hiervan kun je bepaalde modellen al weglaten in de resultatenlijst. Daarnaast brengen de grotere telefoons vaak hogere kosten met zich mee, die wellicht niet binnen jouw budget passen. Hierdoor heb je direct al een extra mogelijkheid om kosten te besparen.

Opslagcapaciteit kan bepalend zijn

Een iPhone vergelijken doe je ook op basis van de opslagcapaciteit. Een bepaald model komt vaak met verschillende capaciteiten. Voor deze opslagcapaciteit betaal je altijd een bepaald bedrag. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je de telefoon achteraf niet uit kunt breiden met een geheugenkaartje. Je moet daarom voor jezelf bekijken wat je nodig hebt om alles uit de telefoon te kunnen halen. Zo voorkom je dat je uiteindelijk veel foto’s weg moet gaan gooien die je eigenlijk wilt bewaren en zorg je ervoor dat de belangrijkste apps altijd op de telefoon geïnstalleerd kunnen worden. Vandaag de dag zijn er veel modellen met een hoge opslagcapaciteit, waardoor je alle foto’s, video’s en bestanden kunt bewaren.

De modellen op een rij gezet

Onderstaande tabel geeft een kort overzicht van de verschillende iPhones, zodat je op de juiste manier een iPhone vergelijken kunt met een ander model.

ModelKenmerken
iPhone 11Sinds september 2019; Draait op iOS 13; Alle apps te downloaden vanuit de store; Ook in Pro en Pro Max te verkrijgen; Een lange accu
iPhone XRSinds oktober 2018; De opvolger van de iPhone X; Draadloos opladen mogelijk; Schermranden zijn dikker voor extra bescherming.
iPhone XSSinds september 2018; Ook in een Max-versie te verkrijgen; Betere technieken doorgevoerd; Camera past automatisch kleuren aan.
iPhone 8Sinds september 2017; Ook in een Plus-variant verkrijgbaar; De MacBook Pro in een klein formaat; De homeknop nog op het scherm te vinden.
iPhone 7Sinds september 2016; Ook in een Plus-variant verkrijgbaar; De homeknop is een sensor; Je hebt een adapter nodig voor een koptelefoon.
iPhone 6Sinds september 2014; In 2015 ook nog een S, S Plus en SE uitgebracht; 3D Touch voor het eerst doorgevoerd; Een verbeterde camera voor meer resultaten.

Ga voor de goedkoopste iPhone

Nieuwsgierig geworden naar de iPhone en wil je voor jezelf een iPhone vergelijken? Vraag dan direct offertes aan en ontdek welk model bij jouw budget gaat passen. Door hier zo specifiek mogelijk te zijn over jouw wensen kun je ervoor zorgen dat je een kleine selectie hebt. De prijsopgaven kun je gewoon naast elkaar leggen, zodat je in een oogopslag alle specificaties en prijzen kunt bekijken en kunt zien waar jij het goedkoopste uit bent. Je voorkomt hiermee niet alleen dat je veel geld uit gaat geven voor jouw nieuwe telefoon, maar kunt ook gelijk zien of een bepaald model het beste bij je past. Wacht echter niet te lang, want voordat je het weet zijn bepaalde acties verlopen en moet je weer opnieuw aan de slag gaan met het vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *