Goedkoop Genieten in de Artisklas

Deze keer ben ik heel blij om deze tip met jullie te kunnen delen. Op mijn speurtocht naar een goedkoop dagje uit, stuitte ik op “de Artisklas” in Haarlem. Er werd geschreven dat dit de kleinste officieele dierentuin van Nederland is.

Kan dat wel?

Eerlijk gezegd ben ik er heen gegaan met de nodige reserves. De entreeprijs is namelijk zo laag, dat ik had besloten op een veredelde kinderboerderij te rekenen. Maar daar maakte ik toch een denkfout! Voor €1,50 entree (kinderen €1,-) krijg je een echt goed aanbod van diverse soorten dieren.

Prachtig aangelegd, net of je door een mooie grote tuin loopt. Met paadjes die bij iedere bocht iets anders tonen. Wat ik ook erg leuk vond, was dat er heel veel vrijwilligers rondlopen die je enthousiast alle weetjes over de aanwezige dieren willen vertellen. Doordat ze alleen met vrijwilligers werken kan dit zo goedkoop zijn.

Variatie

Aan afwisseling geen gebrek. De wasbeertjes hadden het prima naar hun zin. Grote stekelvarkens kregen net te eten en de chinese eekhoorntjes renden langs muren en takken, om daarna doodstil te staan. Of weg te floepen in een van de vele schuilplekjes. Dat vond ik ook erg leuk, dat je soms moest zoeken waar een beest verstopt zat.

Humor

Er was een insectenhuis(je) met wandelende takken, kakkerlakken, spinnen, maar ook reptielen en slangen. Mooi detail vond ik, dat ze niet in steriele bakken zaten, maar in een soort huisraad. De kakkerlakken liepen rond een vervuild keukenblokje. De spinnen waren bij een oude w.c. en de wandelende takken woonden in een boekenkast. Humor was ook terug te vinden bij de stinkdieren, waarbij een gasmasker was opgehangen.

Voordelig en Goedkoop

Kortom, het is een enorm leuk uitstapje voor erg weinig geld. Natuurlijk wel voordeliger als je in de buurt van Haarlem woont, want anders komen de reiskosten er nog bij. Verder even opletten, want de Artisklas is alleen in het weekend geopend. Maar ja, dan heb je ook meestal meer tijd om uit te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *