Gek van folders

Ken je dat gevoel? De ene stapel folders is nog niet weggegooid, of de volgende stapel ligt al weer op de mat. Eigenlijk wil je er niks mee doen, maar de verleiding is te groot.

Wil je meteen wat kopen?

Voor sommige mensen is het om gek van te worden, al die aanbiedingen waar je geen weerstand tegen kan bieden. Ben je iemand die impulsief gebruik maakt van de aanbiedingen (waar je niet om gevraagd had)?

Het kan in dat geval handig zijn om niet meteen in actie te komen. Als je van je zelf weet dat je vaak iets koopt, waar je later geen gebruik van maakt (of zelfs spijt van hebt), las dan bedenktijd in.

Neem de tijd

De folders bieden je zogenaamde buitenkansjes, gratis kadootjes of ongekende kortingen. Het is zonde van je geld, als je iets koopt waarvan je niet eens wist dat je het wilde hebben, alleen om dat extraatje.

Als je de folder weglegt, en je bent na een paar dagen er nog steeds van overtuigd dat je dit artikel echt nodig hebt, is de kans groot dat het geen miskoop wordt. Dan heb je namelijk de voor- en nadelen rustig kunnen bedenken.

De kans is echter veel groter, dat je er niet eens meer aan denkt. Je had het toch niet nodig, en je houdt je geld in je zak.

Of ben je gek op folders?

Het kan ook zijn, dat je het juist leuk vindt om de folders uit te pluizen, om prijzen te vergelijken. In dat geval ben je juist niet impulsief, maar juist bedachtzaam.

Als je toch al van plan was om iets aan te schaffen, kan het je geld besparen om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Is het je wel eens opgevallen dat supermarkten vaak met dezelfde aanbiedingen komen, een week na elkaar?

Het verschil is, dat de ene winkel stunt met 50% korting, terwijl je de volgende week bij een andere winkel hetzelfde product 1+1gratis wordt aangeboden.

Ga folders bezorgen

Een andere mogelijkheid is, om zelf folders te gaan bezorgen. Het is al lang niet meer zo, dat alleen scholieren dit bijbaantje hebben.

Als je er tijd voor over hebt, levert het je geld op, terwijl thuiszitten of winkelen alleen maar geld kan kosten.

Vooral de laatste maand van het jaar is zeker aan te raden om door te gaan. De kaartjes om “prettige feestdagen” te wensen kunnen honderden euro’s opleveren (wel trouw bezorgen, natuurlijk).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *