Duurzame energieleverancier vergelijken

Je wordt steeds meer gestimuleerd om over te stappen op duurzame energie. Niet alleen door zelf energie op te wekken, maar ook door gebruik te maken van energieleveranciers die jou deze stroom en het gas kunnen leveren. Vaak denken mensen dat je dit alleen tegen de hoogste prijzen kunt bekijken, maar je komt er al snel achter dat je een energiecontract al tegen een schappelijke prijs hebt. Duurzame energieleveranciers vergelijken zorgt ervoor dat je altijd het beste contract af kunt sluiten en tegen een lage prijs kunt genieten van de groene stroom die deze leveranciers te leveren hebben. Door onderstaande informatie door te nemen weet je precies waar je op kunt gaan letten bij het maken van de vergelijking.

Duurzame energieleveranciers vergelijken voor jouw groene stroom

Duurzame energieleveranciers vergelijken zorgt ervoor dat je altijd een goed contract hebt. Je ziet namelijk niet alleen de grootste namen die er op de markt te vinden zijn, maar ook de kleinere spelers. Deze kunnen vaak verrassende pakketten aanbieden, waardoor je direct een overstap kunt gaan maken. Je moet dan wel weten wat groene stroom precies is. Het lijkt namelijk alsof uit elk stopcontact dezelfde stroom komt. Groene stroom komt ook uit jouw stopcontact, maar wordt dan op bepaalde manieren opgewekt:

  • Wind
  • Water
  • Zon
  • Biomassa

Aan de hand van deze zaken kan eenvoudig stroom opgewekt worden dat niet schadelijk is voor het milieu. Bij het opwekken wordt namelijk geen CO2 uitgestoten, zoals wel gebeurt bij kolen- en gascentrales. Daarom moet er ook altijd een Garantie van Oorsprong worden afgedragen als je een contract afsluit.

De oorsprong van de groene stroom

De vraag naar groene stroom is vele malen groter dan er in ons land opgewekt kan worden. Hierdoor wordt er veel in Scandinaviƫ geproduceerd en naar Nederland getransporteerd. Hierdoor ontstaan er twee keuzes. Als eerste kun je gewoon voor groene stroom in het algemeen gaan, waardoor je een ruime hoeveelheid aan mogelijkheden hebt. Daarnaast kun je voor duurzame energie gaan die in Nederland geproduceerd is. Hiervoor moet je goed weten of de energie daadwerkelijk in ons land geproduceerd is, waar weer de garantie bij komt kijken. Je kunt deze garantie meenemen in de duurzame energieleveranciers vergelijken, zodat je het beste voor het milieu hebt gedaan. Jouw keuze wordt op deze manier minder lastig gemaakt, doordat er bijna geen leveranciers meer over zijn die dit bieden. Zo is de keuze sneller gemaakt.

Ook in combinatie met zonnepanelen te verkrijgen

Duurzame energieleveranciers vergelijken geeft jou ook de gelegenheid om te bekijken welke energieleveranciers geschikt zijn voor jouw zonnepanelen. Vaak leveren deze leveranciers jou de panelen, maar je kunt ze ook al op het dak hebben liggen door een eerdere investering. Je hoeft dan alleen nog maar te bekijken welke leverancier jou voor een goedkoop tarief de energie kan leveren en jou ook de meeste voordelen geeft wanneer je meer opwekt dan je verbruikt. Je kunt dit namelijk salderen en vaak krijg je een bepaalde terugleververgoeding. Deze verschilt per leverancier, waardoor je dit sowieso mee moet gaan nemen in de vergelijking. Als het er niet bijstaat, kun je altijd nog contact opnemen om te vragen wat deze vergoeding gaat inhouden.

Alle punten die je mee moet nemen

Ook kun je duurzame energieleveranciers vergelijken op basis van een aantal andere zaken. Onderstaande tabel laat jou precies zien waar je op kunt gaan letten om het beste contract te vinden en de overstap te kunnen maken.

Letten opInformatie
Het soort tariefJe hebt bij leveranciers de keuze uit meerdere soorten tarieven. Zo hanteren de meeste leveranciers een vast tarief. Hierbij weet je gedurende jouw gehele contractduur wat je gaat betalen per kWh. Je kunt echter ook kiezen voor een variabel tarief. Dit tarief verandert ieder half jaar, waardoor het hoger of lager kan gaan worden.
De contractduurLeveranciers bieden verschillende contactduren aan. Je kunt hierdoor zelf bepalen hoe lang je bij een bepaalde leverancier blijft. Echter kan het wel een verschil maken op jouw totaalbedrag, doordat leveranciers enige zekerheid willen hebben. Echter moet je altijd gaan voor het contract dat jou het beste past.
Het totaalbedragHet eindbedrag kan ook een groot verschil maken. Leveranciers hanteren namelijk niet alleen een tarief voor het verbruik van energie, maar ook nog contractkosten. Door deze totaalbedragen met elkaar te vergelijken zie je al gauw waar je het goedkoopste uit bent.
De voorwaarden van de leverancierDe voorwaarden kunnen ook van belang zijn. Zo weet je namelijk wat jouw rechten en plichten zijn. Leveranciers hanteren vaak verschillende voorwaarden, waardoor je goed op moet letten wat je aanschaft.
Alleen gas / stroomJe kunt bij een energieleverancier zelf bepalen wat je afneemt. Zo kun je kiezen voor gas of stroom. Beide hebben een andere prijs voor het verbruik, waardoor het goed is om hiernaar te kijken.
Een alles-in-1 pakketJe kunt er ook voor kiezen om beide diensten aan te schaffen. Een totaalpakket is over het algemeen goedkoper dan de diensten los aanschaffen en je kunt er vaak nog extra korting op krijgen.

Vind de duurzaamste oplossing voor jouw huishouden

Wil je zelf duurzame energieleveranciers vergelijken om het beste contract te verkrijgen? Vraag dan snel de offertes op van de energieleveranciers die in jouw regio actief zijn en zorg dat je de prijzen helder hebt. De prijsopgaven kun je naast elkaar leggen om een goede vergelijking te maken, zodat je niet te veel gaat betalen voor jouw energie. Het enige wat je hiervoor nog hoeft te doen is de juiste energieleverancier vinden en de overstap te regelen. De overstap is snel geregeld. Je hoeft hiervoor alleen maar jouw gegevens in te vullen, waarna de leveranciers dit onderling regelen. Jouw oude contract wordt stopgezet en de nieuwe gaat hierdoor vloeiend in de andere over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *