Dure feestdagen? Houd het leuk!

Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het handig om alvast te gaan bedenken waar we voordeeltjes uit kunnen gaan halen. Het scheelt natuurlijk of je kleine kinderen hebt, of dat je alleen met volwassenen te maken hebt.

Snoepjes

Als je graag gratis snoepjes krijgt, loont het de moeite om voor de kinderen bij supermarkten een kleurplaat te halen om een schoentje te maken, die vervolgens daar gezet kan worden. Als je dat bij meerdere doet, heb je een leuke opbrengst aan snoep, wat je geen cent kost. Na 5 December worden alle overgebleven pepernoten en andere Sintartikelen drastisch afgeprijsd. Dus als je niet met kleine kinderen zit, kun je ook het snoepgoed later kopen. Het smaakt net zo goed en is nog lang houdbaar, alleen is het de helft goedkoper.

Wat ik vroeger met de kinderen deed: overal waar Sinterklaas kwam een handje laten geven. Dat leverde vaak een klein cadeautje op of een gratis foto (leuk voor in het album).

Kopzorgen om cadeautjes

Voor veel mensen is het moeilijk om een pakje voor te bedenken. Is dat niet een teken dat we eigenlijk heel verwend zijn en alles al hebben? Sommigen waarderen het veel meer als je zelf iets hebt gemaakt, dan als je gauw iets hebt gekocht. De dag na Sinterklaas is trouwens voor winkeliers de vervelendste dag…..er wordt zoveel teruggebracht of geruild.

Als je het met een groepje viert, kun je afspreken of je binnen een bepaald budget moet blijven. Het gaat om de gezelligheid en dat iemand iets voor je heeft uitgezocht, waarvan die persoon dacht dat je het leuk zou vinden.

Kerst

Voor de kerstdagen is mijn tip eigenlijk voor volgend jaar. Ieder jaar zie ik bakken vol kerstballen in de uitverkoop liggen als de kerst net achter de rug is. Net als de kerstkransjes en kerststollen die aanzienlijk in prijs zijn gedaald. Volgend jaar kan je de ballen gebruiken die je dit jaar met hoge korting hebt gekocht. Ook als je speciale kerstkleding na de kerst koopt voor volgend jaar, kan je een hoop besparen. Dan moet je natuurlijk niet teveel aankomen of afvallen, want dan pas je het niet meer natuurlijk.

Feestdagen, geen stressdagen

Probeer stress te voorkomen in de winkels. Het feit dat mensen met volle karren door de winkels lopen en de speelgoedwinkels lange rijen bij de kassa hebben, geeft toch aan dat er even geen crisis is. Geniet ervan als je het doen kunt, en maak het niet te gek als het niet kan. Het plezier weegt er niet tegenop als je volgende maand in geldproblemen zit omdat je je mee laat slepen door de rest.

Ik heb mijn best gedaan om dit artikel voor je te schrijven, en ik zou het erg leuk vinden als je mij applaus wil geven door mijn pagina op Facebook te liken of door op Google +1 te klikken. Ook stel ik jouw mening op prijs, ik zou het leuk vinden als je een reactie achter wil laten (onderaan deze pagina).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *