“De week van het geld”bij RTV Noord-Holland

Afgelopen zondag,11 November, zette ik de radio aan. Tot mijn grote verbazing viel ik midden in een programma met allemaal liedjes die iets met geld te maken hadden.

Omdat ik geen idee had waar ik dit toeval aan te danken had, heb ik via uitzending gemist van RTV Noord- Holland het hele programma teruggeluisterd. Wat kan de computer soms toch handig zijn.

Ik hoorde bij de inleiding van het programma Hans van Willigenburg vertellen dat het deze week “de week van het geld” is. Daarom had hij in zijn drie uur durende programma allemaal liedjes uitgezocht, die iets met geld te maken hadden.

Ik zal niet proberen om het programma na te vertellen, dat wordt een beetje eentonig om te lezen denk ik. Maar opvallend was wel, dat heel veel liedjes de zelfde boodschap hadden : Geld maakt niet gelukkig.

Leuke songteksten over geld

Een grappig liedje dat ik nog nooit gehoord had, en zonder de uitleg van Hans waarschijnlijk ook totaal niet begrepen had, was een Frans liedje. Het ging erover dat dochters van rijke mensen het zo moeilijk hebben. Als ze verliefd worden op een jongen uit een ander milieu werden ze niet door papa geaccepteerd.

Om vervolgens te horen dat “money is the root of all evil ” wat natuurlijk ook wel ietsje overdreven is. Ook de uitdrukking¬† “I’ve got money to burn” vind ik wel een leuke, al denk ik niet dat er veel mensen last van zullen hebben.

En om dan Benny Neyman te horen zingen : Samen zijn we rijk…. dan sta je weer met je voeten op de grond. Het komt er toch op neer dat je meer aan vriendschap hebt, dan aan bakken met geld.

Als je zin hebt, zou ik zeggen: luister die drie uur muziek op rtvnh.nl.  Het is de moeite waard om alle informatie over de liedjes te horen. En reageer hieronder door te vertellen wat je een goeie tekst vond, of wat je nog gemist had.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *