Besparen op bloemen

Heb jij iedere week nieuwe bloemen op tafel? Voor veel mensen is het een gewoonte om altijd bloemen in huis te hebben. Heb je al eens bedacht hoe duur dat eigenlijk is?

Soms heb je geluk, dan staan ze een paar dagen langer. Maar als het erg koud is buiten, kunnen je bloemetjes moeilijk wennen aan de warme kamer en red je het niet eens een week ermee.

Het kan best zijn dat je er zo aan gewend bent, dat je er niet eens bij stil staat hoeveel geld er per jaar de groene bak in gaat. Het kan ook fleurig in huis zijn met alternatieven.

Alternatief op verse bloemen

Omdat wij een kat hebben die niet altijd luistert, is een vaas bloemen toch al niet zo handig. Daarom ben ik al gewend aan andere oplossingen.

Ik houd van een bloeiende plant op tafel (die staat stevig) en ben er laatst achter gekomen dat dat een goeie besparing is. Na de voetbalgekte had ik een paar afgeprijsde oranje kalanchoë’s gekocht. Die had ik samen in een grote sierpot gezet. Na twee maanden was het uitgebloeid en bleef er een groen plantje over.

Omdat het niet dood ging bleef ik water geven, niet al te trouw eigenlijk want ik was niet zo gemotiveerd. Sinds een paar weken heb ik weer een bloemenzee van oranje bloemetjes. Als dat geen besparing is! Oja, wel dode bloemetjes eruithalen, dan bloeit ie beter en staat het minder rommelig.

 Net echt

Het kan zijn dat je liever een bos bloemen op tafel zet. Heb je weleens overwogen om, als je budget het toelaat, één keer een hele dure bos kunstbloemen te kopen? Het is net echt, als je het bij een tuincentrum koopt (en daar flink voor betaalt).

Het is dan een keer veel geld, maar als je er jaren plezier van hebt, verdien je het makkelijk terug. Zelfs al zou je om de week kopen in plaats van elke week, en de andere week de kunstbos neerzetten, bespaar je geld.

 Bloembollen binnen

In deze tijd van het jaar verkopen ze ook bakjes met narcissebollen. Die bloeien langer in je kamer dan een bosje afgesneden narcissen. Het leuke is, dat na de bloei ze een tweede leven krijgen.

Je kan ze gewoon in de tuin stoppen. Niet moeilijk doen, gewoon in de grond in plaats van de groene bak. Volgend jaar komen ze gewoon op en bloeien ze weer. Dan kan je alsnog kiezen voor afknippen en in de vaas, of staan laten in de tuin.

1 thought on “Besparen op bloemen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *